Orkestvereniging Amersfoort neemt deel aan het Havikconcert op 17 juni 2017

Programma:

W.A. Mozart Ouverture: Der Schauspieldirektor, KV 486
J. Sibelius: Valse triste, Op. 44
G. Bizet uit Carmen Suite Nr. 1:
- Seguedille
- Les Toreadors
G. Mahler uit Symfonie Nr. 1: deel 3
J. Brahms: Hongaarse Dans Nr. 1

OVER HET HAVIK

In het hart van Amersfoort ligt het Havik, in oude tijden een uitloper van de rivier de Eem, met aan beide zijden enkele huizen van onder meer scheepstimmerlieden. Ook nu, in onze tijd, ademt het Havik met zijn middeleeuwse huizen nog de sfeer van de rijke historie van de stad.

Bij de bewoners en de vele bezoekers die Amersfoort een warm hart toedragen, roept het Havik dan ook een speciale emotie op. Het Havik is, komend vanuit de moderne stadse bedrijvigheid, een oase van rust, stilte en reflectie. Hier kunt u nog genieten van architectonische en historische schoonheid.

Dit beeld bracht een aantal muziekliefhebbers en omwonenden van het Havik tot het initiatief de Stichting Havikconcert op te richten, met het doel een droom waar te maken en Amersfoorters en niet-Amersfoorters eenmaal per jaar te laten genieten van grachtenconcerten op het Havik.

Jaarlijks wordt een afwisselend programma geboden van klassieke en licht-klassieke muziek, waarbij zowel blazers, strijkers als zang in wisselende combinaties aan bod komen.

Meer informatie en volledig programma: www.havikconcert.nl